Circulaire, innovatieve projecten voor de Westerveldse samenleving

Open oproep Expeditie Circulair Westerveld:

Je hebt een innovatief project dat ingaat op circulair produceren en consumeren in Westerveld. Dat perspectief biedt op het helpen oplossen van complexe vraagstukken over voedsel, bouw of reststromen. Zoals voedselverspilling, schaarste van grondstoffen en verlies van biodiversiteit. Wil je ontdekken of je idee realistisch is, hoe je moet beginnen of hoe je je project kunt laten groeien. Herkenbaar? Reageer dan op deze open oproep en doe mee aan Expeditie Circulair Westerveld! Om samen kansen te pakken die de beweging maken naar de circulaire economie.

Inwoners, (startende) ondernemers en ambtenaren in Westerveld worden uitgedaagd om hun circulaire hersenspinsels in te zenden. Er zijn drie vertrekpunten: idee, start en groei. De open oproep is georganiseerd door Collectief Circulair Westerveld. Dat het om een collectief gaat, is niet zo vreemd. Het draait namelijk om samenwerken in de circulaire economie: in ketens en netwerken. Geselecteerde projecten mogen rekenen op tijd, kennis, netwerk en experimenteerruimte om het project verder te brengen.

Vertrekpunt: Idee
Hoe kom je van droom naar daad? Dit vertrekpunten staat volledig in het teken van ontdekken. Van wat het vraagt om je circulaire idee te verwezenlijken. Van jou persoonlijk, van je organisatie of onderneming en naaste omgeving, en van de Westerveldse samenleving. Je trekt bij de uitwerking van idee naar initiatief gezamenlijk op in een expeditieteam van ondernemers, inwoners en ambtenaren. Om zo samen te leren en samen te werken aan een systeemverandering richting circulair produceren en consumeren.

Vertrekpunt: Start
Ben je starter met circulaire ambities? Zoek je de juiste voedingsbodem om je product of dienst tot bloei te laten komen? Om daarmee een bijdrage te leveren aan een duurzaam Westerveld? 

Wij bieden kennis, bedrijfsadvies en een netwerk geheel op maat van jouw ondernemersvraag. Denk aan het vinden van middelen, een samenwerkingspartner of financiering om je product te   ontwikkelen en op de markt te brengen. Het kan niet uitdagend genoeg zijn, zolang het maar circulair is en inhaakt op de vraagstukken voedsel, bouw of reststromen.

Vertrekpunt: Groei
Heb jij een product of dienst dat toe is aan groei? Wil je opschalen of jouw circulaire product onderdeel laten worden van een ketensamenwerking?

Schrijf je in met jouw specifieke vraag om je bedrijf te laten groeien. Samen gaan we op zoek naar de juiste partners die je helpen om bijvoorbeeld je afzetmarkt te vergroten, financiële impulsen te vinden of productieprocessen te optimaliseren. Om samen te bouwen aan een circulaire economie in Westerveld.

Meer informatie

Wie vragen heeft of meer wil weten, is van harte welkom op een van de twee informatiebijeenkomsten over de open oproep:

7 oktober van 15:00 – 17:00 uur
Locatie: Planetron, Drift 11, 7991 Dwingeloo

14 oktober van 17:00 – 19:00 uur
Locatie: ’t Knooppunt, Dorpsstraat 21, 7971 Havelte