Bernice Kruit wint Heel Drenthe Bakt!

Bernice Kruit uit Eext heeft de eerste editie van Heel Drenthe Bakt gewonnen. Tegen haar ‘krummelderij’ kon volgens de jury in Hoogeveen niets op. “Ik vond het vreselijk spannend om te doen”, vertelt de blije winnares.

Elf deelnemers streden gisteravond om de eerste plaats met als grote prijs dat de prijswinnende creatie binnenkort bij een aantal bakkers wordt verkocht. De deelnemers bakten er op los. Binnen een kleine twee uur moesten de koekjes klaar zijn om vervolgens door een vakkundige jury te worden geproefd. De ‘krummelderij’ van Kruit heeft de jury doen smelten.

“Eigenlijk is het super Drents wat ik heb gemaakt”, vertelt Kruit met een grote glimlach. “Er zit heide in, en heidelikeur en honing. Van de blauwe bessensiroop heb ik een soort toffee-achtig laagje gemaakt en de cranberries zijn ingekookt in de blauwe bessensiroop met heidelikeur.

Er was veel animo voor de wedstrijd, maar uiteindelijk zijn er elf kandidaten uitgekozen om het tegen elkaar op te nemen. Die kandidaten zijn zorgvuldig uitgekozen voor de Drentse producten die in het baksel zijn verwerkt. Daarnaast zijn nog een aantal dingen belangrijk, vertelt jurylid Roelof Kamps. “Het is gegaan om de smaak, het product en de achterliggende gedachte. Maar wat heel belangrijk is, is het ook goed te verkopen in de winkel?”

“Bernice Kruit had een heerlijk koekje gemaakt”, legt het jurylid uit. Het is een mooi en heerlijk product dat vrij makkelijk te maken is, is het oordeel van de jury. Die winnende ‘krummelderij’ zal binnenkort bij een aantal bakkers in Drenthe worden gemaakt. “Dan hoop ik dat veel Drenten er van mogen genieten”, lacht Kamps.