Samen werken aan initiatieven in Zuidwest Drenthe
Grootschalige lokale energie opwek

DOEL EN RESULTAAT
Energieneutrale gemeenten in 2030. De gebiedscoöperatie wil een coöperatieve aanpak om hier invulling aan te geven.
Inhoud
De energietransitie, het is een soort containerbegrip geworden. Een woord dat urgentie uit is gaan stralen en zeker ook urgent is. Energie krijgen we ervan bij de gebiedscoöperatie. Onze projectleider duurzame energie richt zich met name op het geven van ruimte aan grootschalige energie (windenergie en zon op land).
Wij geloven in lokale oplossingen, lokale regie en lokaal eigenaarschap, om daar een efficiënte inrichting aan te geven hebben we elkaar nodig. En dat ‘elkaar’ staat voor alle belangengroepen. Bewoners, grondeigenaren, energiecoöperaties, lokale ondernemers, gemeenten (raadsleden en bestuurders), energienetwerkorganisaties en provincies. Dat kruispunt van ontmoeten dat initieert de gebiedscoöperatie.
We faciliteren wensen en belangen van diverse stakeholders en brengen dat samen tot een plan. Een uitvoerbaar, realistisch, financieel haalbaar en gedragen energieplan. We kijken zo subregionaal en grensontkennend naar samenwerken zodat verschillende gemeenten elkaar kunnen verstreken zodat we samenwerken vanuit inwoners aan een meer duurzame toekomst.
Projectleider

Hennie Luten
(06) 140 04 039
Thema
Energie
Status
In uitvoering
Projectduur
2023 / 2026
Opdrachtgever (s)
Partner (s)
Coöperatie Westerveld
EC Duurzaam Nijeveen
Heel de Wolden Groen
EC Duurzaam Ruinen
Coöperatie A32 energie
Coöperatie Verduursaam Echt Meppel
EC Reestdal Energie
Wapserveen Vol Energio i.o.
Coöperatie Steenergie