Samen werken aan initiatieven in Zuidwest Drenthe

Heel De Wolden Groen

Visie

Na de gezamenlijke uitrol van glasvezel, slaan de inwoners van Gemeente De Wolden nu de handen ineen om de eerste aardgasvrije gemeente van Nederland te worden. Voor iedereen in De Wolden moet het met dit innovatieve project haalbaar en betaalbaar zijn om in de aankomende jaren over te stappen naar een hybride warmtepomp met zonnepanelen en kierafdichting. Want alleen kom je ver, maar in de Wolden kom je verder.

DOEL EN RESULTAAT

Het doel van Heel De Wolden Groen is het verminderen van het aardgasverbruik. Door over te stappen naar een hybride warmtepomp kan het aardgasverbruik per huishouden met minimaal 50% verminderd worden. De overgang naar groengas is daarna een (mogelijke) vervolgstap om tot een volledige aardgasvrije en ‘Heel De Wolden Groene situatie’ te komen. Op weg naar duurzame energie, zonder fossiele brandstoffen!

Inhoud

De Coöperatie Heel de Wolden Groen biedt inwoners van de Gemeente De Wolden een exclusieve optie om zich aan te sluiten bij het inwonersplatform om te profiteren van gezamenlijk voordeel, zoals de gezamenlijke inkoop van hybride warmtepompen en zonnepanelen. Maar ook de centrale inzet van onafhankelijke experts en gespecialiseerde installateurs.

Betaalbaar verduurzamen van woningen
Voor de maatregelen zijn er subsidies en de aanvraag hiervan wordt voor de deelnemers geregeld. Met een aanbetaling kan Heel De Wolden Groen voor de woning advies uitbrengen, de materialen inkopen en de installatie regelen.

Voor woningeigenaren die het bedrag voor het QuickFit pakket willen spreiden over meerdere jaren is er een Energie Service bedrijf dat de investering voorfinanciert. Deze deelnemers doen geen aanbetaling maar betalen in meerdere jaren de investering terug.

Heeft u de wens om deze overstap te maken en hierin ontzorgt te worden? Met zekerheid van resultaat én tegen een betaalbare prijs? Meld u dan aan bij de coöperatie.

Projectleider

Ingrid Mascini

Thema

Energie

Status

In uitvoering

Projectduur

2022 / 2023

Opdrachtgever (s)

Partner (s)