Samen werken aan initiatieven in Zuidwest Drenthe

eHealth

Visie

Zuidwest-Drenthe is een gebied waar mensen graag blijven wonen. Ze voelen zich verbonden met hun buurt en genieten van de rust en de omgeving. Grotere steden waar je alles vindt wat je nodig hebt zijn dichtbij. Deze mensen worden steeds ouder en we willen ze zo lang mogelijk gezond en gelukkig houden. Wij werken graag samen met zorginstellingen, gemeenten en ondernemers om zorg en goede voeding samen te brengen, een gezonde leefstijl te stimuleren en mensen weer actiever deel te laten nemen in hun gemeenschap.

DOEL EN RESULTAAT

Inwoners van de regio informeren over de mogelijkheden van eHealth in de toekomst.

Inhoud

“eHealth is de toepassing van zowel digitale informatie als communicatie om de gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen en/of te verbeteren.” (Nictiz (2019).

Het Drenthe College heeft het (t)Huis van de Toekomst nagebouwd in twee containers. Dit huis is ingericht met allerlei sensoren voor diverse ontwikkelingen rondom domotica: welke processen kunnen thuis worden geautomatiseerd met slimme technieken, zodat senioren langer thuis kunnen blijven? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sensor die een seintje geeft als iemand voor 9 uur niet is opgestaan.

Deze containers worden binnenkort in de regio geplaatst.

relaties met andere projecten

Contact

Thema

Leefomgeving

Status

In offertefase

Projectduur

In voorbereiding

Opdrachtgever(s)

Partner(s)

Gemeente De Wolden, Actium, Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe, Icare (ledenvereniging), huisartsen gemeente De Wolden, Glasvezel De Wolden, Welzijn De Wolden, Elkander