Samen werken aan initiatieven in Zuidwest Drenthe

Nieuw Dubbel Drents product: Koolzaadolie

Sinds juni 2020 behoort ook koolzaad tot het Dubbel Drents assortiment. De firma Lindenhols uit Zuidwolde zaait en oogst het koolzaad en verwerkt het tot o.a. olie.

Nieuw Dubbel Drents product: Koolzaadolie

Er is een nieuw product toegevoegd aan de Dubbel Drents reeks, namelijk Dubbel Drents Koolzaadolie.

Ons koolzaad wordt in Zuidwolde en omgeving gezaaid en geoogst door de firma Lindenhols. Het geoogste koolzaad wordt bewaard in een voedselveilige ruimte en wordt in een pers verwerkt tot koolzaadbrokken (veevoer) en olie, die gecentrifugeerd en gebotteld wordt. Van alle plantaardige oliën heeft koolzaadolie de laagste hoeveelheid verzadigde vetzuren, namelijk 6,5%. Olijfolie heeft 13 tot 21% verzadigde vetzuren. Er zitten veel antioxidanten in en koolzaadolie is zeer rijk aan onverzadigde omega vetzuren, vitamine K en E. De olie is koudgeperst, in tegenstelling tot veel reguliere oliën, die warm geperst worden met gebruik van het schadelijke hexaan.

Een mooi Drents product, waar je heerlijk mee kunt koken! Kijk voor recepten eens op www.drentsekoolzaadolie.nl. Simpelweg gebruiken als lekkere dip bij een Dubbel Drents broodje of gebruik bij de BBQ kan natuurlijk ook. Ook deze olie is een gezond, duurzaam en typisch Drents streekproduct en verdient dan ook zeker het Dubbel Drents label.

Project Dubbel Drents

We voegen steeds meer producten aan ons Dubbel Drents label toe. Kijk voor alle ontwikkelingen op www.dubbeldrents.nl of onze projectenpagina.

Deel dit bericht:

Heb jij een idee?

Heb je zelf ideeën of wil je een keer van gedachten wisselen? Neem dan contact met ons op!

Blijf op de hoogte!

Meer nieuws